Börja träna

26 juli, 2009

Det låter kanske lite konstigt att både de som vill gå ner i vikt och de som vill gå upp vikt får rådet att börja träna. Träningsformerna skiljer sig dock eftersom de som vill gå ner i vikt rekommenderas att börja med konditionsträning medans styrketräning ger bättre resultat om man vill gå upp i vikt.

För de som vill gå upp vikt behöver träningsformen inte nödvändigtvis vara styrketräning. Om du aldrig tränat eller är väldigt otränad kommer i princip all träning göra att du bygger muskler. Om du vill gå upp i vikt och sedan en tid tillbaka konditionstränar är det en bra idé att skära ner på konditionsträningen och istället styrketräna.

Allt beror på vad som passar dig och dina förutsättningar. Normalt sätt är en kombination mellan styrketräning och konditionsträning det optimala. Kom ihåg att äta bra och fundera på att komplettera energiintaget med något kosttillskott som t.ex. kreatin eller protein. Läs mer om kreatin här.

Sparat under: Gå upp i vikt, Livsmedel

Etiketter:, ,

Kommentera

(måste anges)

(måste anges), (Gömd)

XHTML: Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback URL  |  RSS för kommentarer till det här inlägget.


Kategorier

Senaste inlägg

Sidor

Populära inlägg