Kosttillskott och styrketräning

11 augusti, 2009

För att uppnå optimala resultat av sin träning behöver kroppen ibland kosttillskott som kompletterar den vanliga kosten. Kosttillskott är precis som det låter ett tillskott till sin kost och det finns ingen forskning som säger att det kan göra skador på kroppen. Vanliga kosttillskott är innehåller protein och kreatin och dessa ämnen finns även i den mat du äter. Problemet är att intaget av dessa ämnen den naturliga vägen kan varva något begränsad och för att få sig den mängd som behöver måste orimligt stora mängder mat intas. Det är dessutom betydligt billigare med exempelvis proteinpulver än att konsumera stora mängder kött för att uppnå samma intag.

Förvänta dig dock inga mirakel med kosttillskott. Det är inget speciellt utan bör ses som mat i pulverform. Du bör heller aldrig ersätta vanlig mat med kosttillskott.

Sparat under: Träning

Etiketter:

5 kommentarer Kommentera

 • 1. niklas  |  5 september, 2009 kl 11:24 e m

  Tack :)
  Jag tror faktiskt också att jag kommer klara det :)
  Ojdå, hehe det är väl inte så ofta folk vill gå upp i vikt?
  Du har inga bilder på dejj?

 • 2. niklas  |  5 september, 2009 kl 11:27 e m

  hehe oj, jag såg din andra kommentar nu ;)

  Jo visst känns det tråkigt att alla snygga byxor inte passar längre och det blir litesmådyrt att köpa nytt, men för den saken´s skulle är det värt det iallafall att få komma ner till mitt viktmål :)
  Ha en supertrevlig helg och lycka till med din viktuppgång, då jag antar att det inte är lättare sagt än gjort att gå upp i vikt heller..

 • 3. Johan  |  2 oktober, 2009 kl 11:27 f m

  Tänkte kolla med dig om du prövat omega-3 för att gå ner i vikt?

 • 4. Areyanna  |  4 oktober, 2009 kl 12:14 e m

  Jag förstår dig helt och fullt! Hadde en vänn i Usa eller har en vänn i Usa som har samma problem, hon kasta i sig allt som kom i sin väg för att kunna gå upp i vikt, inte det optimala men överlycklig blev hon när hon gått upp någon cm runt höft å midja så jeansen satt finare å hon kunde andvända dem=) Kosttillskott kan tillföra mer strukturerad energi utöver det dagliga intaget via kosten och komplettera energin och resultatet oavsett om man vill uppåt eller nedåt i vikt=) Lycka till! Kram!

 • 5. admin  |  4 oktober, 2009 kl 4:56 e m

  Menar du som kosttillskott eller livsmedel som tex avokado och olivolja? Kosttillskott har jag inte provat ännu. Jag försöker istället äta så mycket som möjligt utav nyttiga fetter. Tyvärr verkar det inte räcka :(

Kommentera

(måste anges)

(måste anges), (Gömd)

XHTML: Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback URL  |  RSS för kommentarer till det här inlägget.


Kategorier

Senaste inlägg

Sidor

Populära inlägg